verkeersborden service

RSA bevestigt plannen om je autotheorie-examen binnen ‘een aantal maanden’ online te laten afleggen

June 15, 2021

Een minister heeft gezegd dat de pandemie een “diepgaand effect” heeft gehad op de theorie-testdiensten, wat heeft geleid tot een grote achterstand.

 

DE ROAD SAFETY Authority (RSA) heeft gezegd dat het eraan werkt om het mogelijk te maken om uw auto- of motortheorie-examen online af te leggen om de enorme achterstand die is ontstaan ​​sinds het begin van de pandemie weg te werken.

 

In een verklaring aan TheJournal.ie zei een RSA-woordvoerder dat het zijn activiteiten moet opschalen om het mogelijk te maken theorie-examens af te leggen voor een auto of motorfiets en dat het een “aantal maanden zal duren voordat die dienst operationeel zal zijn”.

 

 

De woordvoerder zei ook dat zodra de beperkingen zijn opgeheven en tests weer persoonlijk kunnen worden uitgevoerd, het verwacht dat er 25.000 tests per maand in deze persoonlijke instellingen kunnen worden afgeleverd.

 

Het komt als deze week dat de autoriteit vertragingen opliep met haar nieuwe online klantenportaal, wat leidde tot een vertraging bij het reageren op oproepen.

 

De site had een wachtrij voor toegang “als gevolg van uitzonderlijke vraag”.

 

De RSA en het rijexamen

 

De RSA heeft er ook bij niet-essentiële werknemers op aangedrongen om hun rijexamen te annuleren en zegt dat ze hun vergoeding niet zullen verliezen, aangezien rijexamens zijn voorbehouden aan essentiële werknemers tijdens de beperkingen van niveau 5. Maximum snelheid met aanhanger vind je online.

 

Momenteel kunnen degenen die een theorie-examen willen afleggen om een ​​bus of vrachtwagen te besturen hun test online doen, samen met degenen die een CPC- (certificaat van beroepsbekwaamheid) of ADI-examen (goedgekeurd rij-instructeur) willen halen.

 

Je kunt deze examens op afstand afleggen, maar moet aan bepaalde criteria voldoen, zoals een webcam van een bepaald kaliber, niemand anders in de kamer hebben en geen inhoud om je heen hebben die je zou kunnen helpen spieken bij het examen.

 

Eerder deze maand zei de transportwoordvoerder van Sinn Féin, Darren O’Rourke, dat de theorie-examens voor chauffeurs moeten worden uitgebreid tot alle categorieën van degenen die leren rijden om de achterstand weg te werken.

 

Hij zei: “Theorietestcentra zijn momenteel gesloten onder niveau 5, wat betekent dat de wachtlijst voor deze essentiële dienst met de dag groeit. De laatste cijfers die we hebben laten zien dat er ruim 65.000 wachten op het theorie-examen.

 

“Er is geen reden waarom iemand die een bus leert rijden thuis zijn theorie-examen kan doen, maar iemand die een auto leert rijden niet.

 

“Leerlinge chauffeurs kunnen het zich niet veroorloven om maanden te wachten op een afspraak wanneer de fysieke theorie testcentra weer open gaan.”

 

De RSA-woordvoerder zei dat het inderdaad het plan was om in de nabije toekomst het online theorie-examen uit te rollen voor rijbewijzen om auto’s of motorfietsen te besturen.

 

“De Driver Theory Test Service heeft een proeffase uitgerold van een nieuw initiatief, Pro Proctor, dat op 9 december 2020 live ging”, aldus de woordvoerder.

 

“Deze pilot biedt klanten een testservice op afstand voor de categorieën Bus, Truck, CPC en ADI. Testen op afstand stelt kandidaten in staat om vanuit hun huis of een andere geschikte omgeving te testen zodra aan de minimumvereisten voor de service is voldaan. Klik hier om theorie examen oefenen te vinden.

 

“Deze nieuwe service is goed ontvangen en we hebben de afgelopen weken de capaciteit vergroot, zodat meer klanten hun bus-, vrachtwagen-, CPC- of ADI-theorie-examen online kunnen afleggen.

 

Streven naar vooruitgang

 

“We willen graag vooruitgang boeken en deze service uitbreiden naar alle categorieën van de theorietest voor stuurprogramma’s, maar dit brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee om de toename van het aantal tests in alle categorieën mogelijk te maken. Het opschalen van operaties om grotere aantallen gebruik te kunnen maken van de online optie zal enige tijd vergen en we verwachten dat het nog een aantal maanden zal duren voordat die dienst operationeel zal zijn.”

 

De woordvoerder voegde eraan toe dat als gevolg van de sluitingen onder de drie lockdowns tot nu toe, de theorie-testdienst voor chauffeurs zijn gemiddelde capaciteit heeft verhoogd van 12.000 afspraken naar 26.000 afspraken per maand op nationaal niveau, om een ​​achterstand in de vraag op te vangen.

 

Zodra de huidige beperkingen van niveau 5 zijn opgeheven, wordt verwacht dat de capaciteit op dit niveau zal blijven.

 

In antwoord op recente parlementaire vragen gaf de junior minister van Transport Hildegarde Naughton toe dat Covid-19 een “diepgaand effect” heeft gehad op de levering van theorie-testdiensten en dat er een “aanzienlijke achterstand is ontstaan”.

 

“De Verkeersveiligheidsautoriteit heeft mijn kantoor laten weten dat het samenwerkt met zijn dienstverlener om de capaciteit om tests aan te bieden te maximaliseren en tegelijkertijd te voldoen aan de vereisten op het gebied van beroeps- en volksgezondheid voor wanneer de verzorgers worden hervat”, zei ze.

Evaluatie

 

“Na een evaluatie van de proeffase begrijp ik dat de RSA verwacht dat het initiatief in de toekomst zal worden uitgebreid voor auto’s en motorfietsen. Aangezien testen op afstand extra capaciteit mogelijk maakt en de service ook in staat stelt om door te gaan in het geval van verdere lockdowns, zou dit naar verwachting enorm helpen om de service terug te brengen naar de normale wachttijden.”

 

Minister Naughton voegde eraan toe dat alle beslissingen hieromtrentkwestie zou worden geleid door adviezen op het gebied van de volksgezondheid.