theorie regels

D.C. DMV brengt parallelle parkeervereisten terug voor rijvaardigheidstest

June 7, 2021

D.C. DMV

 

Voor sommigen kan het gevreesde parallelpark – in een parkeerplaats van 19 bij 9 voet met verkeer achter je wachten – je kogels laten zweten. Maar nu heb je die vaardigheid nodig om te slagen voor de vaardigheidstest van het DC Department of Motor Vehicles.

 

De DMV van het district gaf op 18 mei zijn eerste parallelparkeertest in meer dan een decennium. Het bureau zegt dat het de test heeft teruggebracht vanwege het belang van het kennen van de vaardigheid in D.C. Verkeersborden oefenen kan online.

 

“Parallel parkeren is een noodzakelijke rijvaardigheid en is essentieel om voetgangers, fietsers en eigendommen te beschermen”, schreef de DMV in zijn laatste nieuwsbrief.

 

De DMV van de stad heeft parallelparkeren uit de wegtest in 2009 gehaald. Een woordvoerder van de afdeling gaf niet meteen een reden voor de beslissing aan DCist / WAMU, maar een reden is dat de afdeling onvoldoende ruimte had om de test uit te voeren.

 

 

In februari openden ze een nieuw vaardigheidstestkantoor in het Deanwood Center, 1421 Kenilworth Ave. NE, waardoor ze veel meer ruimte kregen om rijexamens aan te bieden. Die diensten werden voorheen aangeboden op de locatie aan Rhode Island Avenue, die geen parkeerplaats had. Chauffeurs werden alleen op lokale wegen meegenomen om hun vaardigheden te beoordelen.

 

Alleen nieuwe chauffeurs of bestuurders van wie het rijbewijs meer dan anderhalf jaar is verlopen, moeten de vaardigheidstest afleggen.

 

In Maryland en Virginia hoeven chauffeurs niet aan te tonen dat ze parallel inparkeren. Maryland liet de eis in 2015 vallen omdat ze zeggen dat andere vaardigheden, zoals achteruitrijden en achteruitrijden, voldoende waren om aan te tonen dat chauffeurs wisten hoe ze het voertuig moesten besturen. Mijn CBR inlog kun je alles vinden.

 

In D.C. heb je maximaal zes schoten bij het slagen voor de test binnen een periode van 12 maanden, maar de DMV heeft een nieuwe video om chauffeurs te helpen de vaardigheid onder de knie te krijgen.

 

Vance Gootman, een junior bij School Without Walls, was de eerste die de parallelparkeertest deed. “Ter voorbereiding op zijn rijvaardigheidstest bracht Vance veel oefenuren door met zijn moeder Jennifer en vader Marek”, zei de DMV in zijn nieuwsbrief.