bitcoin en zones

De markt voor cryptocurrency springt met meer dan $ 13 miljard aangedreven door bitcoin naarmate grote technische evenementen dichterbij komen

November 1, 2020

Een rally in bitcoin leidde vrijdag de markt voor cryptocurrency hoger. Bitcoin overschreed $ 10.000, de eerste keer dat het die prijs sinds februari bereikte.

Het aanstaande “halverende” evenement in bitcoin heeft de recente prijsstijging ondersteund.

Deelnemers uit de industrie zeggen dat stimuleringsmaatregelen van wereldwijde centrale banken en de recente belangstelling van institutionele investeerders de prijs van bitcoin hebben helpen verhogen.

 

 

Een rally in bitcoin leidde de markt voor cryptocurrency hoger voorafgaand aan een groot technisch evenement voor de digitale munt en omdat deelnemers aan de industrie een toenemende interesse van institutionele beleggers melden.

 

Bitcoin heeft op vrijdagochtend Singapore-tijd $ 10.000 overschreden, de eerste keer dat het die prijs sinds februari heeft bereikt, volgens gegevens van CoinDesk. De cryptocurrency had een deel van die winsten goedgemaakt en handelde rond 13.900,75 dollar vanaf 13.39 uur. Singapore-tijd, nog steeds een stijging van meer dan 6,4% ten opzichte van de dag ervoor.

 

De volledige marktkapitalisatie of waarde van de markt voor cryptocurrency was een dag eerder rond 13.39 uur met meer dan $ 13 miljard gestegen. Singapore tijd. Die stap was grotendeels gedreven door bitcoin die het grootste deel van dat cijfer uitmaakt. De waarde van de gehele markt bedroeg 268,07 miljard dollar.

 

Deelnemers aan de sector zeiden dat een aantal factoren – van ondersteunend monetair beleid van de centrale bank tot toegenomen belangstelling van institutionele investeerders – meespeelde in de bitcoin-rally.

 

Bitcoin leed in maart twee periodes van intense verkoop en stuurde het naar een dieptepunt van ongeveer $ 3.867, een prijs die sinds maart 2019 niet werd gezien. Sindsdien is de prijs meer dan 150% gestegen.

 

Ondertussen zijn de aandelenmarkten, die in maart ook fors zijn gedaald, hersteld. De Dow Jones Industrial Average is sinds het dieptepunt van maart met 28,4% gestegen.

 

“Algehele markten zijn bullish sinds de dieptepunten van maart en dit geldt voor alle activaklassen, waaronder crypto,” vertelde Vijay Ayyar, hoofd bedrijfsontwikkeling bij cryptocurrency exchange Luno, aan CNBC. “Gelddruk door de Fed en andere centrale banken wereldwijd hebben investeerders veel vertrouwen gegeven dat de economie hoe dan ook zal worden ondersteund.”

 

De Amerikaanse Federal Reserve heeft een aantal ongekende maatregelen aangekondigd om de economische klap van de uitbraak van het coronavirus op te vangen. Andere centrale banken over de hele wereld, waaronder de Europese Centrale Bank (ECB), hebben hun eigen stimuleringspakketten onthuld. Beleid van centrale banken wordt gezien als ondersteunend voor risicovolle activa zoals aandelen.

 

De ‘halvering’

Een deel van de stijging van de prijs van bitcoin sinds het dieptepunt van maart was het anticiperen op een technisch evenement dat bekend staat als “halvering”.

 

Bitcoin wordt niet uitgegeven door een gecentraliseerde autoriteit zoals fiat-valuta’s. Daarom wordt het vaak een “gedecentraliseerde” cryptocurrency genoemd. In plaats daarvan wordt het beheerst door code en wordt het ondersteund door een technologie die bekend staat als blockchain.

 

In de wereld van bitcoin concurreren zogenaamde miners met gespecialiseerde krachtige computers met elkaar om complexe wiskundige problemen op te lossen om bitcoin-transacties te valideren. Wie deze race ‘wint’, wordt beloond in nieuw geslagen bitcoin. Deze “mijnbouw” -activiteit vindt plaats in blokken, wat in wezen een groep transacties is die tot één zijn samengevoegd.

 

Momenteel ontvangen deze miners 12,5 bitcoin per gedolven blok. De beloningen worden om de paar jaar gehalveerd om de inflatie onder controle te houden. Op 12 mei wordt de beloning per mijnwerker weer gehalveerd tot 6,25 nieuwe bitcoin.

 

Het effect is dat het aanbod van bitcoin dat op de markt komt, wordt verminderd. Eerdere halverende evenementen, die om de vier jaar plaatsvinden, zijn voorafgegaan aan grote prijsstijgingen in bitcoin.

 

“De afgelopen weken hebben we gezien dat er meer spelers de BTC-markt betraden, aangezien de prijzen opwaarts zijn gestegen in afwachting van het halveringsevenement, aangezien stieren dit zagen als een kans om BTC te kopen voor een prijspop en wat velen verwachten zal een aanzienlijke prijs zijn waardering, “vertelde Matthew Dibb, mede-oprichter van Stack, een aanbieder van bitcoin-indexfondsen, aan CNBC. BTC verwijst naar de valutacode van bitcoin zoals USD voor de Amerikaanse dollar.

 

“Dit is ongetwijfeld doorgegaan in deze week en kan zelfs het weekend voortzetten naarmate de halvering dichterbij komt.”

 

Institutionele inkoop?

Dibb zei dat er ook andere factoren spelen, waaronder meer institutioneel geld dat in bitcoin stroomt.

 

Paul Tudor Jones, een spraakmakende hedgefondsbeheerder op Wall Street, onthulde in een bericht dat een van zijn fondsen een laag eencijferig percentage in futures op de cryptocurrency heeft, meldde Bloomberg News.

 

“Het nieuws dat de gerenommeerde investeerder, Paul Tudor Jones, bitcoin heeft gesteund – het publiek in het openbaar prijzen van de activa voor zijn eigendommen als een waardeopslag, heeft vrijwel zeker geholpen om de plotselinge beweging van BTC naar de zone van $ 10.000 te katalyseren,” zei Dibb.

 

“Nu het monetaire versoepelingsbeleid en de” onbeperkte “economische stimulansen onlangs zijn onthuldoss de wereld, fiat-valuta’s lijken aanzienlijk te verzwakken. Dit heeft op zijn beurt geleid tot het verhaal van bitcoin als een ‘store of value’ om meer grip te krijgen bij beleggers die zich willen indekken tegen de volatiliteit op traditionele markten. ”

 

Bitcoin wordt in turbulente tijden vaak vergeleken met goud als een zogenaamd safe haven-activum voor andere risicovolle activa, zoals aandelenmarkten. Onlangs is bitcoin echter gedaald en gestegen wanneer de aandelenmarkten dat hebben gedaan.

 

Flashbacks naar 2017?

Bitcoin staat altijd bekend als een zeer volatiel activum dat onderhevig is aan enorme prijsschommelingen. In 2017 zag bitcoin een zekere razernij die zijn prijs van minder dan $ 1.000 aan het begin van het jaar naar een recordhoogte van meer dan $ 19.700 in december van dat jaar stuurde.

 

In 2018 stortte de prijs van bitcoin echter halverwege december in tot iets meer dan $ 3.000.

 

Dibb is van mening dat de recente rally anders is dan in 2017. icon prijs is hoog.

 

“Deze markt beweegt zich niet louter door speculatie in de detailhandel – en het is vooral Bitcoin die winst boekt, niet de altcoin-markt”, zei Dibb verwijzend naar kleinere digitale munten. “Pas nu beginnen we echt institutionele en geaccrediteerde investeerders te zien opereren binnen de Bitcoin-ruimte, wat een niveau van marktvolwassenheid en financieel begrip oplevert dat in 2017 en 2018 vrijwel afwezig was in de cryptocurrency-sector.”

 

Het risico van een substantiële daling blijft echter bestaan.

 

“We zijn in 2 maanden van 3K naar 10K gegaan, te snel, te snel. Er zal een terugval zijn en dat zal bepalen wat voor soort crash het is,” zei Luno’s Ayyar. loopring koers is goed.

 

“We kunnen terugtrekken naar 8K, vasthouden, en ze gaan hoger naar 15K. Of we kunnen ook weer terug naar 3K gaan. Op dit punt moet je echter bullish zijn, tenzij we een gewelddadige neerwaartse beweging zien. Ik denk dat de huidige aanloop deel uitmaakt van een grotere opkomst, dus denk niet dat we binnenkort weer 3K zullen zien. hoger.”