aandelen online

AstraZeneca om Alexion te kopen voor $ 39 miljard in contanten en aandelen

February 2, 2021

De aandeelhouders van Alexion ontvangen $ 60 in contanten en 2.1243 AstraZeneca American Depositary Shares voor elk Alexion-aandeel

 

AstraZeneca Plc zei dat het Alexion Pharmaceuticals Inc. in contanten en aandelen zal kopen ter waarde van $ 39 miljard, waarmee het een specialist toevoegt in de ontwikkeling van behandelingen voor zeldzame ziekten en immunologie. coca cola aandelen online te koop.

 

Het bod waardeert Alexion op $ 175 per aandeel, een premie van 45% ten opzichte van de slotkoers op vrijdag.

 

 

De overname van Alexion zou AstraZeneca ondersteunen op gebieden zoals de behandeling van bloedaandoeningen, voortbouwend op de ommekeer van Chief Executive Officer Pascal Soriot. Sinds de overname in 2012 heeft hij de Britse medicijnfabrikant verder geduwd naar andere lucratieve gebieden, zoals kankertherapie├źn.

 

AstraZeneca heeft samen met de Universiteit van Oxford ook een Covid-19-vaccin ontwikkeld dat in grote onderzoeken doeltreffend is gebleken, ondanks vragen over de onderzoeksresultaten. aandelen KLM air france is verdeeld.

 

Alexion-aandeelhouders zullen $ 60 in contanten en 2.1243 AstraZeneca American Depositary Shares ontvangen voor elk Alexion-aandeel, zei AstraZeneca zaterdag in een persbericht.

 

AstraZeneca-aandelen zijn dit jaar 7% gestegen en bijna 70% in de afgelopen drie jaar voor een marktwaarde van 107 miljard pond ($ 142 miljard).

 

De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 worden afgerond en de aandeelhouders van Alexion zouden 15% van de gecombineerde bedrijven bezitten.