cryptoclan overeenkomst

Goud? Crypto? Waarom niet beide?

April 12, 2021

 

Beleggers moeten zowel digitale valuta als goud onderzoeken, aangezien beide activa kunnen worden opgenomen in een gediversifieerde portefeuille.

 

In de recente webcast, Goud en Crypto: er is ruimte in uw portefeuille voor beide, Frank Holmes, CEO en Chief Investment Officer, US Global Investors, haalde het nieuws aan dat voorspelt dat cryptocurrency-activa zoals Bitcoin goud volledig zullen vervangen als een veilige haven. . Voor beide is er echter ruimte in een portfolio. tips voor welke crypto nu kopen online te zien.

 

 

Cryptocurrencies zoals Ethereum en Bitcoin hebben een spectaculair jaar achter de rug, met ETH een stijging van 1.294% sinds het begin van 2020 en Bitcoin ook een stijging van 624%. De recente winsten komen nadat cryptocurrencies momentum hebben verloren en de verliezen van twee jaar zijwaartse handel in 2018 en 2019 hebben gecompenseerd.

 

Ondertussen zijn we de afgelopen maanden getuige geweest van een toegenomen interesse in crypto, wat ook overeenkwam met een terugval in de interesse voor door goud gedekte ETF’s. Desalniettemin was 2020 nog steeds een topjaar voor goud, met prijzen die terugschoten naar recordhoogtes.

 

Holmes benadrukte de aanhoudende volatiliteit in de crypto-ruimte, vooral in vergelijking met traditionele veilige havens zoals goud. Bitcoin vertoonde bijvoorbeeld een 10-daagse standaarddeviatie van +/- 13% voor één jaar eindigend in 2020, vergeleken met de 10-daagse standaarddeviatie van goud van +/- 3% voor 10 dagen. Goud heeft ook op de lange termijn gepresteerd en genereerde positieve rendementen op een gemiddelde jaarlijkse basis van 80% van de afgelopen 15 jaar.

 

Niettemin voerde Mike McGlone, Senior Commodity Strategist, Bloomberg Intelligence, aan dat Bitcoin op schema lijkt om een ​​wereldwijd geaccepteerde gedecentraliseerde reserve te worden, een asset van waarde die gemakkelijk kan worden vervoerd en verhandelbaar is, dat 24/7 prijs kan worden bepaald, en relatief schaars is. en is niemands aansprakelijkheid of project. Vooruitkijkend, aangezien het aanbod van de Bitcoin-markt afneemt met de volgende zogenaamde halvering die eraan komt, gelooft McGlone dat de volatiliteit van Bitcoin zou kunnen gaan overeenkomen met de volatiliteit van goud. Chainlink kopen online mogelijk.

 

Als een alternatieve manier om blootstelling te krijgen aan de groei van cryptocurrencies, benadrukte Darcy Daubaras, Chief Financial Officer, HIVE Blockchain Technologies, de blockchain-technologie, de ruggengraat van cryptocurrencies. HIVE Blockchain Technologies was het eerste beursgenoteerde blockchain-infrastructuurbedrijf. Het bedrijf biedt aandeelhouders blootstelling aan digitale valutamining en een portefeuille van cryptomunten. De blockchain-bedrijven hebben een enorme belangstelling genoten, waarbij HIVE-aandelen vorig jaar beter presteerden dan zowel Ethereum als Bitcoin.

 

Naast directe goudblootstelling kunnen beleggers goudzoekers en sectorgerelateerde ETF’s overwegen, zoals de US Global GO GOLD en Precious Metal Miners ETF (NYSEArca: GOAU), een slim bètaprogramma dat een gespecialiseerde of op regels gebaseerde index volgt om te helpen thuis in op kwaliteitsspelers in het goudmijngebied. De onderliggende Amerikaanse Global GO GOLD en Precious Metal Miners Index gebruikt kwantitatieve analyse om aandelen te selecteren, met een bijzondere focus op royaltybedrijven.

 

“Royaltybedrijven financieren exploratie en productie voor mijnwerkers in ruil voor royalty’s op wat ze produceren. GOAU onderscheidt zich door de nadruk op royaltybedrijven, ”zei Holmes.

 

Onder gouden spelen kunnen royalty-bedrijven opvallen. U.S. Global is van mening dat royaltybedrijven een superieure manier zijn om zich op het goudwinningsegment te richten. Royalty-bedrijven zijn niet verantwoordelijk voor dure infrastructuur, dus enorme bedrijfskosten kunnen worden vermeden. Deze bedrijven hebben zeer gediversifieerde portefeuilles van mijnen en andere activa om de concentratie te verminderen. Bovendien genereren ze een aantal van de hoogste inkomsten per werknemer van alle beursgenoteerde bedrijven, terwijl de kasstromen en dividenden toenemen.

 

GOAU omvat een overheveling van 30% naar royalty- en streamingbedrijven, wat investeerders zou kunnen helpen om de veel voorkomende risico’s die gepaard gaan met traditionele producenten, zoals het bouwen en onderhouden van mijnen, beter te beheren. Het lagere risico kan ook het risico verkleinen, aangezien royaltybedrijven in het verleden investeerders hebben beloond door de dividenden sneller te verhogen dan de bredere aandelenmarkt.